Får vi presentere oss?

 Tufsingdalen ligger lengst øst i Os kommune, nord i Hedmark. I Os bor det drøyt 2000 mennesker, ca 170 av dem bor i Tufsingdalen, ca 670 moh. Utstrakt hyttebebyggelse fører imidlertid til at folketallet økes kraftig i feriene, spesielt påske og sommer.

Bærebjelken i Tufsingdalssamfunnet har til alle tider vært landbruket. Så høyt over havet med skrinn jord og barst klima, er det ikke mulig å dyrke annet enn fôr til husdyr. Landbruket er i endring her, som alle andre steder og utviklinga går også her mot færre bruk - og tildels - større bruk og flere deltidsbønder. Pr i dag driver 2 gårdsbruk med geiter, 1 bruk kun med sau, 1 med kombinasjon av mjølkeku og sau og 12 gårdsbruk og et fellesfjøs har ku for mjølkeproduksjon. Landbruket har da også satt sitt preg på landskapet i dalen.Øverdalen. Foto: Thomas Engåvoll Midtdalen. Foto: Thomas Engåvoll


Disse sidene vil vi bruke til å presentere oss sjøl og hva vi og bygda vår har å by på. Vi håper de vil bli mye brukt av alle som har interesse av hva som rører seg i Tufsingdalen.

Vil du vite mer om bygda og historien, anbefaler vi på det varmeste Tufsingdalsboka og "Tufsingdalen i krigens dager", som fortsatt kan kjøpes. Ta kontakt med Torvald Røsten, tlf 62498945 eller forfatteren John Midtdal (d.23.4.16).

John Midtdal har også skrevet Tufsingdalssangen, og Jostein Løkken har satt melodi til den. Her kan du se teksten (vakkert dandert med bilder fra Tufsingdalen), eller lese notene i korarrangement.

Tufsingdalen

Adresse:
Telefon: +47 
Mobil: +47 
Webside: www.tufsingdalen.no
E-post: gunn.tengesdal@roros.net
 
 
 
 
Tilbakemeldinger

Kart 

Vær
 

          


 

 © LightWeb